Herlig revansj for Pittsburgh

Detroit jaget utligning, men Pittsburgh holdt unna og sikret seg NHL-trofeet for tredje gang.

Illustrasjonsbilde: Vålerenga Hockey - Foto: Scanpix
Kultur

Med 2-1-seier i den sjuende finalekampen natt til lørdag vant Pittsburgh Penguins Stanley Cup-trofeet med 4-3 i kamper.Max Talbot ble den store helten med sine to scoringer mot Detroit. Det sørget for at Pittsburgh fikk sin herlige revansj etter fjorårets finaletap mot nettopp Red Wings.- Jeg hadde elsket å avgjøre det i fire kamper. Det hadde vært bedre for nervene, sa Pittsburgh-kaptein Sidney Crosby.Han ble tidenes yngste kaptein til å løfte Stanley Cup-trofeet. Pittsburgh spilte smart i finalen og stresset hele tiden vertene. Det gjorde at Detroit-spillerne etter hvert gjorde feil.Talbot scoret etter ett og ti minutter i midtperioden, og først i tredje periode kom sluttspurten fra Detroit.- Det var tøft å se hvor sakte tiden gikk gjennom hele tredje periode. Men vi gjorde alt som måtte til for å vinne. Fra å blokkere skudd til godt målvaktsspill. Forskjellige spillere steg fram. Jeg mener vi gjorde alt som skal til for å vinne. Vi er veldig glad for resultatet, sa Crosby.Pittsburgh måtte klare seg uten sin kaptein i store deler av andre- og tredje periode etter at Crosby pådro seg en kneskade i duell med Johan Franzen.Jonathan Ericsson reduserte for Detroit 6.07 minutter før slutt, og Detroit hadde flere store muligheter til å utligne. Niklas Kronwall var nær scoring med et skudd i stolpeverket drøyt to minutter før slutt. I sluttsekundene gjorde Marc-André Fleury en fantomredning da han stoppet Nicklas Lidströms avslutning.(©NTB)

Nyheter
Kultur