Historiske Federer

Tennisgeniet Roger Federer vant i dag den eneste, store pokalen han manglet. Samtidig meldte han seg inn i en eksklusiv klubb.

Roger Federer under OL-åpningen. Han er en folkehelt i Sveits - Foto: Scanpix
Kultur

Sveitseren Roger Federer skrev seg i dag inn i historiebøkene da han vant French Open, det åpne franske mesterskapet i tennis. Med settsifrene 6-1, 7-6 og 6-4 mot svenske Robin Söderling ble han den sjette herrespilleren i historien som har vunnet alle de såkalte Grand Slam-turneringene.Pokalen Federer fikk i dag ble for øvrig delt ut av en annen medlem av denne eksklusive klubben: André Agassi.Servet svensken i senk27-åringen fra Basel var for øvrig aldri truet i dagens kamp, mye takket være sin sterke serve. Verdenstoeren dro opp 16 ess, hvorav hele fire i tie-breaket i andre sett, der han vant 7-1.Federer har nå vunnet 14 Grand Slam-turneringer, og topper denne listen sammen med Pete Sampras.Årets finale var sveitserens fjerde i Paris. I de tre forrige sto en viss Rafael Nadal i veien. Nadals banemann i år var for øvrig Federers finalemotstander Söderling.Disse har vunnet altFor spesielt interesserte har også Fred Perry, Don Budge, Rod Laver og Roy Emerson vunnet alle Grand Slam-turneringene. Men det er bare Federer og Agassi som har gjort det på tre forskjellige banedekker: gress, grus og hard court.På kvinnesiden har ni spillere vunnet alle Grand Slam-turneringene, deriblant Martina Navratilova, Steffi Graf og Serena Williams. Graf har til og med klart bragden å vinne alle fire i samme kalenderår: 1988.Grand Slam består foruten French Open av Australian Open (Melbourne), Wimbledon (London) og US Open (New York).

Nyheter
Kultur