Kongen i ensom majestet

Så langt ligger det an til en av tidenes raskeste Færderseilaser.

Kong Harald - Foto: Scanpix
Kultur

Klokken 14:54 passerte Kong Harald, som aller første enskrogsbåt, Filtvedt i ensom majestet og har nå en klar ledelse i klassen sin. Etter en nerveprirrende start i den raskeste klassen, ORC, var det Kong Haralds "Fram XVI" som tok ledelsen over sin antatt sterkeste konkurrent "Camilla". "Camilla", med kaptein Ole Martin Vordahl og Kongens gamle taktikker Christen With ombord, hadde et uhell da de måtte avverge kollisjon med en annen båt og ligger nå et godt stykke bak "Fram XVI". Det er mye som tyder på at Kongen nok en gang vil ta seieren i klassen.1 ½ time til DrøbakDet er særdeles gode seilforhold for de aller største båtene og allerede etter 1 ½ time var de første båtene i Drøbaksundet. Så langt ligger det an til en av tidenes raskeste Færderseilaser. I Klassen for flerskrogsbåter er det to 30 fots Seacarts, danske "Cremefræs" og norske "Flying Camilla" samt den gigantiske 60 fot trimaranen "Xxtreme" som kjemper om seieren.De gamle dameneI klassen for de klassiske treseilerne er det de aller største damene som hevder seg. Forholdene favoriserer båtene av typen 12-meter, da disse har mer seilareal enn de mindre båtene. De sterkeste konkurrentene her er "Erna Signe" "Vema" og "Le Cid", og"Vema" var den første båten til å passere Filtvedt.Det deltar 1.080 båter og 5-6.000 seilere i årets Færderseilas, den 62 i rekken. Seilasen er verdens største regatta som går over en natt. Regattaen går fra indre Oslofjord, ned til Færder fyr før målgang i Horten.

Nyheter
Kultur