Lønnskutt i Tromsø

Før sesongen fikk Sead Ramovic en årslønn på fire millioner. Nå må lønnsutgiftene ned med 15 millioner.

Foto: Scanpix
Kultur

Pengeproblemene i norsk fotball slår om seg. Nå må Tromsø redusere lønnskostnadene med 15 millioner kroner, melder NRK.Tromsø Idrettslag har på to år gått opp 20 millioner i lønnskostnader i året. Klubben må inn med sparekniven og på sikt ønsker man å redusere lønnsutgiftene med minst 15 millioner kroner.Før sesongen signerte keeper Sead Ramovic tidenes beste TIL-kontrakt med en årslønn på 4 millioner kroner. Selv om klubben ikke betaler hele lønna alene, så angrer TIL-direktør Tom Bendiksen litt.- Det er klart at i ettertid så er det ikke nødvendigvis heldig at man får så store forskjeller i lønnsmassen - altså forskjell på topp og bunn, sier TIL-direktøren.TIL har allerede brukt opp pengegaven på 10 millioner som bergenseren Trond Mohn ga dem i mars.- Nå er kassa bortimot tom igjen, sier Bendiksen som ønsker seg tilbake til kostnadsnivået klubben hadde for to år siden. (©NTB)

Nyheter
Kultur