Nordens mest imponerende middag

Petter Beyer imponerte stort med akevittmarinert kveite, kongekrabbe, potetkake, raspeball og rødbetgelé.

Kultur

Nordens kokkeelite har kåret norske Petter Beyer til vinner av den prestisjetunge kokkekonkurransen Linie Award 2009. Bergenseren gikk til topps med sin akevittgravede kveite med raspeball.Les også: Verdens mest berømte restauranterLinie Award 2009 er en av Nordens mest prestisjefulle konkurranser for yngre kokker, og arrangeres av brennevinsprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi.Årets finalister var Petter Beyer fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen, Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen fra det danske Kokkelandslaget.Kandidatene må basere sitt bidrag på nordisk sjømat, og minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser. Linie-akevitten skal inngå som en ingrediens i retten eller som et naturlig følge.Petter Beyer gikk til topps med sin særegne kombinasjon av nordiske spesialiteter av akevittmarinert kveite, kongekrabbe, potetkake, raspeball og rødbetgelé.

Nyheter
Næringsliv