Petter Solberg først på ulykkestedet

Fem skadd i båtulykke ved Stavanger.

Petter Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

Tilstanden er ustabil og skadene alvorlige for én av de fem som var om bord da en speedbåt gikk rundt ved øya Idse i Rogaland lørdag. Rallyfører Petter Solberg deltok i båtracet og kastet seg i vannet for å delta i redningsarbeidet.Båten gikk rundt like etter klokka 15.30. Ulykken skjedde i forbindelse med båtracet Poker Run, som arrangeres utenfor Stavanger.Alle de fem skadde ble brakt til Stavanger universitetssjukehus. Lørdag kveld opplyser sykehuset til NTB at en mann i slutten av 40-årene er alvorlig skadd, og at tilstanden hans er ustabil. For en mann i slutten av 20-årene er skadeomfanget uklart, men tilstanden stabil. Begge behandles ved intensivavdelingen.En kvinne i 30-årene pådro seg skader i hodet og var lørdag kveld fortsatt til undersøkelse. Tilstanden hennes er stabil.For to andre personer betegnes skadene som lettere.Høy fartBåten gikk rundt i høy fart på nordvestsiden av øya Idse. Den første meldingen gikk ut på at det var fire personer om bord i ulykkesbåten, men det viste seg etter hvert å være fem.Et Sea King redningshelikopter, en luftambulanse, et kystvaktskip, en ambulansebåt og en redningsskøyte ble sendt til ulykkesstedet, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).Flere andre båter som var i farvannet, tok seg også raskt til stedet.Solberg først på stedetRallyfører Petter Solbergs båt lå et par hundre meter foran ulykkesbåten da ulykken inntraff.- Jeg aner ikke hva som skjedde, men så i speilet at den gikk rundt. Vi snudde med en gang og var først på ulykkesstedet, forteller Solberg til NTB.- Vi svømte under vann sikkert i ti minutter til sammen for å skjære løs en person som satt fast i sikkerhetsselen. Etter hvert var vi fire stykker som forsøkte å gjøre alt vi kunne. Jeg har vært med på mye i livet, men dette var en fryktelig opplevelse, sier rallyføreren.Han deltok i båtracet i forbindelse med et sponsoroppdrag. Solberg ønsker ikke å si noe om tilstanden til personene han bidro til å redde opp av vannet, men bekrefter at han selv og mannskapet hans ga livreddende førstehjelp.

Nyheter
Kultur