Ridder Loeb

Sebastian Loeb får gjev tittel.

Sebastian Loeb og Nikolas Sarkozy - Foto: Citroen
Kultur

Den femdobbelte verdensmesteren i rally, Sébastien Loeb, er blitt slått til ridder i Frankrike og har mottatt prisen Légion d'honneur.Seremonien fant sted i Elysée-palasset i Paris og prisen ble overrakt av Frankrikes president, Nicolas Sarkozy."Légion d'honneur" ble opprettet etter den franske revolusjonen og er den høyeste utmerkelsen en privatperson kan få. Prisen tildeles franske borgere som har oppnådd enestående prestasjoner i ulike bransjer blant landets aktiviteter, uavhengig av sosiale faktorer eller familiebakgrunn.I Elysée-palasset var Sébastien Loeb ledsaget av sin familie og nære venner i tillegg til ledergruppen i PSA-konsernet. Den femdobbelte vinneren av Verdensmesterskapet i Rally mottok hjertelige gratulasjoner fra Nicolas Sarkozy."Jeg føler meg svært beæret over å ha mottatt denne utmerkelsen fra Frankrikes president", uttalte Sébastien etter overrekkelsen. "Selv om dette er en personlig pris, ønsker jeg å dele den med hver og én i Citroën-teamet. Hver gang vi hører den franske nasjonalsangen bli spilt etter et endt rallyløp, føler vi alle den samme stoltheten over å ha vist frem Frankrike som best vi kan. Jeg håper at jeg vil kunne fortsette å representere landet mitt på en verdig måte ved å vinne en sjette verdensmestertittel i rally på rad."

Nyheter
Kultur