Slik kan du bli rik i dagens Norge

- Jeg begynte i denne industrien for ti år siden, og da med erfaring fra USA, sier Bjørn Maaseide.

Bjørn Maaseide - Foto: Scanpix
Kultur

Regnskapet for størstedelen av treningskjeden Elixia er nå klart, ifølge Finansavisen. Elixia Nordic, der mesteparten av selskapets virksomhet skjer, økte omsetningen med hele 24 prosent til 454 millioner kroner i fjor. Med et driftsresultat på hele 83 millioner kroner gir det en driftsmargin på herlige 18 prosent.Bjørn Maaseide, sandvolleyballspiller og nestleder i Elixia-styret har selv planer om å være med på veksten videre.For omtrent to år siden gikk han inn i Elixia med treningskjeden Sports Club, som hadde treningssentre i Stavanger og Bergen. Maaseide fikk oppgjør i aksjer, og eier nå 25 prosent av holdingselskapet til Elixia. Andre store eiere i Elixia er det norske Private equity-fondet Norvestor, som sitter på 53 prosent av aksjene. Storebrand kapitalforvaltning eier 10 prosent, og ansatte i selskapet skal eie syv prosent.Du synes du har truffet riktig?- Jeg begynte i denne industrien for ti år siden, og da med erfaring fra USA. Her i Norge er det dårlig vær ni måneder i året, så det sier seg egentlig selv at vi har behov for organiserte inneaktiviteter, svarer han, ifølge Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv