Stabæks stang ut

Brukte alle pengene på å bygge en hall. Ikke en innendørs arena. En hall.

Fotball på Telenor Arena. Foto: Scanpix
Kultur

I dag ble det klart at Stabæk-fan og investor Kjell Chr. Ulrichsen plukker opp hele eierandelen Telenor Arena, opplyser Stabæk i en pressemelding.- Det er besluttet å arbeide etter en modell hvor Skogan Gård (eiet av Stabæk Holdings største aksjonær Kjell Chr. Ulrichsen) vil bli eier av Telenor Arena. Samtidig er det vedtatt å fremme forslag om tilføres av ny egenkapital til virksomhetene som drives i Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS. De som deltar i emisjonen vil bli eiere av disse virksomhetene. Det blir så tegnet en ny leieavtale med tilgang til hele Telenor Arena, heter det i pressemeldingen.Stabæk har da nesten gått under som sportsklubb, som følge av sin nye "storstue". Ellers "innendørs arena", som Ingebrigt Steen Jensen insisterer på å kalle den.Hall! Jeg var så "heldig" at jeg fikk overvære helgens kamp mellom Stabæk og Tromsø. Det var artig å se fotball innendørs. De første fem minuttene.Så begynte jeg å hoste. Det som første var en overraskende godt ventilert hall, viste seg å være en helt ordinær hall, med tung og støvete luft. Men det var ikke støvet eller luften som var det egentlige problemet. Det var fotballgleden. Fotballgleden var borte.Hele kampen hadde en følelse av å være en treningskamp i januar. All magien man forbinder med toppserie-fotball var borte. Det var tomme seter, kunstgress, stille supportere og en overhengde følelse av at hele hallen var designet av et reklamebyrå.Overalt hvor jeg snudde meg, var det en flatskjerm, og dette bidro bare til den falske følelsen. Ingenting på Telenor Arena minnet om fotballglede eller entusiasme. I et tamt forsøk på å bygge opp et slags image, hadde Stabæk hengt opp en banner over det ene målet hvor det stod: "Respect". Hva skal det bety? Er Respect Stabæks nye slagord?(Saken fortsetter under bildet)Høydepunktet Toalettbesøket var, utrolig nok, dagens soleklare høydepunkt. Hvem forventer vel å møte på et skinnende rent toalett på fotballkamp. Komplett med papirholder m/fotosensor på en fotballstadion? Det var så rent, selv i pausen, at jeg fikk en følelse av å være på et hotell.Stang ut Og innendørs. Hva tenkte de på? De bygger en påkostet stadion på en beliggenhet som har sol og sommer det meste av fotballåret, og så velger de kunstgress og hall, istedenfor gress og ordentlig fotballstadion. Jeg gikk fra 25 grader og sol, til en passe kjølig hall med dårlig luft. Jeg ville gå etter 20 minutter, men billetten kostet jo 170 kroner.Nei, takk. Neste gang Tromsø spiller borte mot Stabæk, så ser jeg heller kampen på TV. For der slipper jeg iallefall å hoste av tørr luft og se på fotografen som sitter å gjesper nede på sidelinja.Stang ut, Jensen.

Nyheter
Kultur