Temacamp mest pop

Camping er på vei til å bli en svært populær ferieform her hjemme.

Geiranger - Foto: Offentlig
Kultur

Mest pop er temaplasser, campingplasser som legger forholdene til rette for unge mennesker og barnefamilier.I fjor registrerte NHO Reiseliv 8,6 millioner gjestedøgn på norske campingplasser. Det var en økning på 350.000 fra året før. Forhåndsbooking foran årets sommersesong tyder på at det kan bli ytterligere økning i år.- Faktisk økte camping mest innenfor ferie og turisttrafikk i fjor sommer. Det skyldes nok at stadig flere campingplasser legger forholdene til rette for barnefamilier, men også utvikler spesielle tilbud for par og yngre voksne, sier Jan Henrik Larsen, avdelingssjef for camping i NHO Reiseliv, til NTB.Utviklingen viser at campinglivet ikke bare tiltrekker seg folk med dårlig råd, slik myten feilaktig kan indikere. Det er slett ikke dekning for å si at «camping er Harry-ferie».- Folk fra alle samfunnslag finner veien til campingplassen. Så har den da også blitt langt mer utbygget og velutstyrt enn tidligere, sier Larsen.

Nyheter
Kultur