Vant bitter sprudle-strid etter tre år

I over tre år tid har utestedet Champagneria kjempet mot franske vinbønder om navnet på sitt etablissement. Nå kan flaskene sprettes. Striden er vunnet.

Champagne - Foto: iStockPhoto
Kultur

Utestedet Champagneria på Frogner i Oslo kan endelig slippe jubelen løs. Striden stedet har kjempet mot den franske stat og vinbøndene i Champagne er omsider over.- I går ettermiddag fikk vi bekreftet at CIVC (som representerer den franske stat og vinbøndene i Champagne) og INAO, ikke kommer til å anke Champagneria inn for Høyesterett i navnstriden. Restauranten Champagneria får derfor beholde navnet sitt etter å ha vunnet frem hos Patentstyret, Oslo Tingrett og Lagmannsretten, skriver Tor Eirik Ellingsen til HegnarOnline i en e-post.CIVC og INAO må samtidig betale omkostninger i saken for både Tingretten og Lagmannsretten for til sammen 827 000 kroner.- Vi har fått bekreftelsen fra vårt advokatfirma Wiersholm representert ved John Gullbrandsen og Hanna Olaussen, skriver Ellingsen videre.Champagne-striden startet i 2006, da utestedet i Oslo mottok et brev fra den franske stat og vinbøndene i Champagne der de blant annet protesterte mot at Champagneria solgte Cava.

Nyheter
Kultur