Windows 7 foran skjema

Den amerikanske datagiganten Microsoft ligger foran skjema i arbeidet med sitt nye operativsystem Windows 7. Datasnokene ligger ikke langt etter.

Tidligere verdens rikeste mann, Bill Gates - Foto under Creative Commons
Kultur

Microsoft kunngjorde tirsdag at Windows 7 vil være tilgjengelig for brukere flest innen 22. oktober i år, altså i god tid før julehandelen. Windows 7 skal erstatte den upopulære versjonen Vista og skulle egentlig ikke vært lansert før i begynnelsen av 2010.Allerede mot slutten av juli vil PC-produsentene få oversendt de nødvendige kodene for å kunne laste ned Windows 7 til nye maskiner. 22. oktober vil forbrukerne så kunne kjøpe maskiner med systemet installert, eller programvare til installasjon på eldre PC-er.De som vil laste ned systemet selv, bør holde seg til Microsofts eget nettsted. For datasnoker har allerede lagt ut noe som ser ut som deler av operativsystemet, men som i virkeligheten er en såkalt trojansk hest, advarte tyske myndigheter tirsdag.En trojansk hest er et dataprogram som tilsynelatende er nyttig, men som i virkeligheten kan gjøre stor skade. Derfor bør programmet som gir seg ut for å være en «setup-fil» for Windows 7 skys som pesten, framholder det tyske direktoratet for informasjonssikkerhet BSI. (©NTB)

Nyheter
Teknologi