- Det blir total norsk fiasko i Tour de France

Det legendariske franske sykkelrittet Tor de France er rett om hjørnet. Årets konkurranse blir imidlertid en total norsk fiasko, mener forståsegpåere.

Foto: Scanpix
Kultur

Årets Tour de France kan bli en trist norsk affære dersom sykkelrittet går som Betsson spår.Bookmakeren tror både Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen blir stående uten etappeseire, og Hushovd er kun fjerde største favoritt til den grønne poengtrøya.Samtidig er Alberto Contandor klar favoritt til vinne den gule sammenlagttrøya foran Lance Armstrong.- Konkurransen i årets Tour de France er tøffere enn på lenge, og vi tror derfor det blir vanskeligere å få en norsk etappeseier i år, sier oddssetter hos Betsson, Terje Jahn.Skal man dømme ut fra oddsene er det Thor Hushovd som nordmennene må sette sin lit til i år. Skulle han klare en etappeseier får oddspillerne 1,90 ganger innsatsen tilbake.Til sammenligning gir Kurt Asle Arvesen hele 7,50 ganger innsatsen tilbake om han skulle vinne en etappe. Oddsene for at de blir stående uten etappeseiere er kun 1,05 på Arvesen og 1,80 på HushovdAlberto Contador er favoritt til å vinne den gule sammenlagttrøya med odds på 2,00, tett fulgt av Lance Armstrong med odds på 5,00. At en av nordmennene skulle gå til topps sammenlagt ser Betsson på som så usannsynlig at de ikke tilbyr odds på noen av dem.Mark Cavendish er soleklar favoritt til å vinne den grønne poengtrøya med odds på kun 1,90, fulgt av Oscar Freire med odds på 4,25 og David Bennati med odds på 7,00. Vår egen Thor Hushovd gir til sammenligning 7 ganger innsatsen tilbake i odds om han skulle klare å gjenta bragden fra 2005.Som beste nasjon er Spania favoritt med odds på 1,60, mens Norge gir oddsspillerne hele 300 ganger innsatsen tilbake om det utrolige skulle skje.