Eliteklubb må kutte millioner

En kostnadsreduksjon i timillionersklassen er det FFK kan belage seg på de neste årene. Klubben trenger også sårt kassakreditt.

Dommer Kristoffer Helgerud (t.h.) og Fredrikstads Ardian Gashi - Foto: Scanpix
Kultur

En kostnadsreduksjon i timillionersklassen er det FFK kan belage seg på de neste årene. Klubben trenger også sårt kassakreditt.Tirsdag fikk FFK fullmakt til å ta opp et lån på 10 millioner kroner under et ekstraordinært årsmøte, skriver Fredriksstad Blad. Fredrikstad kommune er lånegarantist.- Vi jobber med en kostnadsreduksjon på et sted mellom 11 og 12 millioner kroner. Vi vil nok ikke være friskmeldt i 2010, men vi vil være på god vei, sier administrerende direktør Runar W. Henriksen til http://www.f-b.no/.Pengene skal brukes som en sikkerhet for å få god nok kassakreditt til å sikre den sportslige virksomheten.Henriksen forteller at klubben jobber på spreng med å kutte kostnader.- Vi har nå fått lagt en plan, og det har vært det viktigste. Nå har vi noe å jobbe etter, sier Henriksen.Ifølge Fredriksstad Blad legger Henriksen ikke skjul på at klubben ønsker å slanke spillerstallen.- Målet er å ha 18 utespillere, og to målvakter, sier Henriksen.