Federer til semifinale i Wimbledon

Tennisgeniet Roger Federer nøytraliserte servekanonen fra Balkan og holder stø kurs mot sin sjette Wimbledon-triumf.

Roger Federer under OL-åpningen. Han er en folkehelt i Sveits - Foto: Scanpix
Kultur

Sveitseren Roger Federer har nettopp slått seg til semifinale i Wimbledon-turneringen i tennis. Han slo kroaten Ivo Karlovic i tre strake sett, hvorav det siste gikk til tie-break. Settsifrene ble 6-3, 7-5, 7-6.Karlovic banket inn hele 23 ess mot Federer og endte dermed på voldsomme 160 ess totalt i turneringen. Men Federer kompenserte med flere vinnere, færre upressede feil og markerte seg med en eksepsjonell høy vinnerprosent på sine førsteserver.Federer vant 50 av 53 poeng på sin førsteserve, tilsvarende hele 94 prosent.I semifinalen møter Federer enten Tommy Haas eller Novak Djokovic. Haas leder i øyeblikket 2-0 i sett.