Han tjente 16 ganger mer enn Jens Stoltenberg

Sjefene i de 50 største børsselskapene her i landet fikk i gjennomsnitt 2,2 millioner kroner i bonus i kriseåret 2008. Én sjef tjente 16 ganger mer enn landets statsminister.

Statsminister og partileder i Ap, Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Kultur

Sjefene i de 50 største børsselskapene her i landet fikk i gjennomsnitt 2,2 millioner kroner i bonus i kriseåret 2008. Det viser tall Finansavisen har hentet inn fra årsberetningene til de 50 største norske børsnoterte selskapene, målt etter børsverdi.Øverste mann på listen er Arne Austreid, sjef i Prosafe. Han fikk 20,7 millioner kroner utbetalt i fjor. Dermed tjente han 16 ganger mer enn Jens Stoltenberg, som tjente 1,26 millioner kroner.Fastlønnen er 4,4 millioner. Resten er bonus. Beløpet er høyt på grunn av en ekstraordinær bonus som skyldtes at Prosafe ble delt i to børsnoterte selskaper i fjor. Samtidig flyttet selskapet til Kypros.Selskapene med internasjonal profil betaler best. Hank Hamilton i seismikkselskapet TGS Nopec ligger på andreplass med 20,2 millioner kroner. Av dette utgjør fastlønnen 2,7 millioner kroner.På tredjeplass på listen finner vi Fredrik Halvorsen i Tandberg. Han hadde en fastlønn på 3,6 millioner kroner, men fikk til sammen utbetalt 11,3 millioner kroner på grunn av en ekstraordinært høy bonus.Lønnsfesten i oljefondet I Statens pensjonsfond - Utland er det tilsvarende tilstander. Fem av de ansatte i oljefondet tjente i 2008 mer enn alle statsrådene i regjeringen til sammen. 48 tjente mer enn statsminister Jens Stoltenberg .