Kutter lønnen med 10 prosent

Økonomisk vanskeligstilte Kongsvinger må kutte utgiftene. Spillere og administrasjon har godtatt et lønnskutt på 10 prosent.

Foto: Scanpix
Kultur

- Vi er blitt enige med spillere og administrasjonen om et generelt lønnskutt på 10 prosent med umiddelbar virkning, sier klubbformann Henrik Mohn til Glåmdalen.Førstedivisjonslaget sliter økonomisk, men kjemper om opprykk. Nylig ble det kjent at trener Tom Nordlie kutter lønn- og bonusutbetalinger med 400.000 kroner.- Når vi må gå inn å gjøre inngrep i de ansattes arbeidsavtaler, er det veldig alvorlig. Vi har lenge fredet lønninger av nettopp denne grunn, men så lenge det står om klubbens eksistens måtte vi gå til dette skrittet. Det er bare å beklage, sier Mohn.Totalt vil lønnskuttene blant spillerne og administrasjonen spare KIL for om lag en halv million kroner resten av året.Opprykksrival Hønefoss kommer søndag på besøk på Gjemselund. Kongsvinger håper på solid oppmøte og rikelig med billettinntekter fra storkampen. (©NTB)