Løperne får ekstremvariant i Birken

Birken med joggesko på beina får en ekstremvariant.

Joggesko - Foto: Scanpix
Kultur

Nå blir det mulig å følge i skiløpernes fotspor. Distansen blir på hele 80 kilometer.Tradisjonen tro har joggerne løpt fra Sjusjøen til Håkons Hall, men i år, når løpet arrangeres for 19. gang, blir det også mulig å følge i skiløpernes fotspor over fjellet.Ei løype på 80 kilometer som følger Birkebeiner-stien, ligger klar for de joggerne som liker ekstreme varianter. starten går på Rena og mål er på Lillehammer.- En slik ekstremvariant har vært drøftet i ulike fora lenge. Tanken var å sette i gang neste år, men vi har fått så mange henvendelser og en slik ekstremvariant, så vi setter i gang nå, sier daglig leder for to av tre Birken-konkurranser, Rune Bergsodden til speaker.no.Den første ekstremvarianten av Birken med joggesko på beina går av stabelen 19. september. (©NTB)