Myrvold sparket i Stavanger Oilers

Ishockeyprofilen Anders Myrvold skal ha nektet å avlegge en narkotikatest.

Anders Myrvold - Foto: Scanpix
Kultur

Det førte til at han fikk sparken i Stavanger Oilers.- For ett år siden skrev Stavanger Oilers en omfattende treårsavtale med Anders Myrvold. Denne avtalen er nå avsluttet, med bakgrunn i manglende oppfyllelse av enkelte vilkår. For øvrig anser klubben dette som en personalsak, og vi vil derfor ikke gi ytterligere kommentarer, sier styreleder i Oilers, Tore Christiansen til Rogalands Avis.Da Myrvold signerte for Stavanger-klubben i fjor sommer, uttrykte klubbledelsen planer og et ønske om å bygge opp et framtidig storlag rundt backen med erfaring fra National Hockey League (NHL).I tillegg til å spille for Oilers har også Myrvold hatt jobb i et selskap styreleder Christiansen er medeier i. Denne jobben var en del av avtalen med klubben, og dermed er Myrvold også ferdig i det selskapet.Rogalands Avis skriver at det er mistanker om at Anders Myrvold skal ha fått et tilbakefall når det gjelder narkotikamisbruk. Han gikk ut i VG i 2007 og fortalte åpent om kokainmisbruket sitt. Det skjedde etter at han var kommet tilbake fra en lang periode med rehabilitering.Dersom årsaken til at Myrvold er sparket i Oilers ligger i et angivelig tilbakefall, kommer det på verst tenkelige tidspunkt. Norge skal spille i OL i Vancouver kommende vinter. Det er første gangen siden 1994 at norsk hockey er kvalifisert for OL-deltakelse. Myrvold er en viktig spiller på det norske landslaget, men etter det som har skjedd i Stavanger Oilers, kan en OL-deltakelse henge i en tynn tråd, skriver Rogalands Avis. (©NTB)