Navneforvirring om Melodi Grand Prix

Hva er riktig navn på arenaen på Fornebu?

Oversiktsbilde fra generalprøven i Melodi Grand Prix i Moskva under Eurovision Song Contest - Foto: Scanpix
Kultur

NRK har konsekvent benyttet navnet Fornebu Arena om åstedet for neste års store TV-begivenhet, Melodi Grand Prix, men det er et navn som kun ble benyttet på stedet under byggeperioden.Senere har anlegget, som huser hjemmebanen til Stabæk Fotball og hatt konserter med de australske hardrockerne AC/DC og hele verdens rockebestemor Tina Turner, hatt det offisielle navnet Telenor Arena.Men på grunn av regelverket til Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) må NRK velge et nøytralt navn på arrangementsstedet, fordi det ikke skal kunne knyttes sponsorinteresser til det før det inngås særskilte avtaler om dette.- Det er riktig at det er et krav fra EBU om at i det vi signerer en avtale om bruk, så skal det være en nøytral betegnelse på arenaen, sier NRKs prosjektleder for Grand Prix-sendingene, Hasse Lindmo, til NTB. Han forteller at dette har vært klarlagt med eierne av de aktuelle arenaene på forhånd.Melodi Grand Prix er nemlig et gjennomsponset arrangement, og som et av verdens største fjernsynsbegivenheter også et populært arrangement å sponse.Det er dermed ikke umulig at Telenor kan bli en av sponsorene til neste års finale. Telenor opplyser til NTB at det godt kan hende at det endelige navnet til slutt likevel blir Telenor Arena, hvis Telenor inngår et samarbeid med EBU.- Det er prosesser som er utenfor det vi driver med. Det er selskapet Team i Sveits som selger rettighetene. Vi har vært opptatt av å finne et egnet sted til å avholde selve arrangementet, sier Lindmo. (©NTB)

Nyheter
Kultur