Nedtur for Oddsen og Keno

Viking Lotto, Joker og Lotto gjør det bra, mens Oddsen og Keno mister oppslutning.

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid - Foto: Scanpix
Kultur

Norsk Tipping solgte spill for 5 309 millioner kroner i første halvår. Det er 46 millioner (0,9 prosent) mer enn på samme tid i fjor- Dette er vi godt fornøyd med, men tallene peker også på at vi har utfordringer for å løfte flere av produktene, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i en melding.Tallene for første halvår viser stabil utvikling for de fleste av selskapets produkter. Størst utslag i positiv retning finner vi på Viking Lotto og Joker, mens Oddsen og Keno er produktene med størst prosentvis nedgang i forhold til fjorårets tall.Veksten for Viking Lotto kan ifølge Norsk Tipping i høy grad tilskrives den store interessen rundt lykketallpotten i mai. Med en potensiell premie på over nitti millioner kroner, gikk svært mange til kommisjonæren for å bli med i trekningen. Også de andre tradisjonelle tallspillene, Joker og Lotto, gjør det bra så langt.- Vi er spesielt fornøyd med at Joker har stadig økende oppslutning. Dessuten ser vi at flaggskipet Lotto gjør det bra i forhold til fjorårstallene og ser ut til å ha stabilisert seg, sier Almlid. Også Flax gjør det bra.Ifølge Norsk Tipping er nedgangen for Oddsen ikke uventet etter tre år på rad med formidabel vekst. Oddsen er dessuten produktet som er mest følsomt for konjunktursvingningene. Vi vil tippe at odds-tipping er området hvor Norsk Tipping opplever størst konkurranse fra internasjonale aktører.