Mens blant annet store deler av Nord-Norge har kunnet kose seg med meget bra vært i deler av juli, har folk på Østlandet revet seg i hår og skjegg over elendig sommer-vær.Men de som trodde at august skulle være en slags opptur værmessig etter en nitrist juli får seg nå en skuffelse. Prognosene for uken som kommer er langt fra lystige.- Det dreier seg i stor grad om regnbyger veldig mange steder. I veldig mange områder blir det grått, sier meteorolog John Smiths ved Meteorologisk Institutt til VG Nett mandag.Men igjen er det noen som kan smile: De nordpå. Meteorologen nevner nemlig ytre strøk av Troms, Lofototen, Vesterålen og Harstad som eksempler på steder hvor det kan bli hakket bedre enn landet som helhet.Utover uken ser det ikke mye lysere ut. De mest nærgående lavtrykkene blir å finne fra Bodø og sørover til Romsdal og Vestlandet.