Gerrard kunne ikke redde blekt Liverpool

Liverpool skuffet i ligaåpningen, og selv ikke kaptein Steven Gerrard kunne redde rødtrøyene fra 1-2-nederlag mot Tottenham.

Liverpools Steven Gerrard - Foto: Scanpix
Kultur

Gjestene fra Beatles-byen var veldig bleke i sesongåpningen, og er allerede kommet tre poeng bak Arsenal, Chelsea og Manchester-lagene.Liverpool skapte svært lite, men øynet poeng da Steven Gerrard utlignet på straffespark etter 55 minutters spill på White Hart Lane.Spesielt i første omgang skapte Rafael Benítez' mannskap svært lite. Det var fullt fortjent da Benoit Assou-Ekotto (25) hamret inn 1-0 like før hvilen.Fransk-kameruneren smalt ballen i vinkelen med venstrefoten, en perle av en scoring.Herlig debutJosé Reina hadde vartet opp med flere flotte redninger i Liverpool-målet, men avslutningen til Assou-Ekotto kunne han ikke gjøre noe med.Sebastien Bassong, en annen fransk-kameruner, ble dagens mann for Tottenham. Han debuterte for London-laget med å heade inn vinnermålet kort tid etter at Gerrard hadde utlignet.Forsvarsspilleren ble hentet fra Newcastle i sommer, og ser ut til å bli en fin forsterkning hos «Spurs». Luca Modric slo frisparket som var foranledningen til vinnermålet.Da Modric ble byttet ut i sluttminuttene ble kroaten hyllet med stående applaus. Tottenham-fansen var høyt opp etter den flotte seriestarten.Lang ventetidLiverpools Andrej Voronin ble snytt for straffespark like før slutt, men det var åpenbart ikke gjestenes dag i London.Ikke siden 1990 har Merseyside-laget vunnet ligaen. Lite tyder på at ventetiden avsluttes denne sesongen, selv om en skal være forsiktig å konkludere etter sesongens første 90 minutter.Tydelig frustrert ble Liverpools assistentmanager Sammy Lee bortvist i sluttminuttene. Det oppsummerte mye av dagen for klubben som er blitt seriemester 18 ganger.For Harry Redknapp og Tottenham ble det en drømmeåpning på den nye sesongen. (©NTB)

Nyheter
Kultur