Lasse Kjus får kritikk etter styrtlanding

Lite flyerfaring og vanskelige forhold var årsaken til at tidligere toppalpinist Lasse Kjus havarerte med et småfly under landing på Bygdinvatnet i Jotunheimen i mars i år.

Lasse Kjus - Foto: Scanpix
Kultur

Det er konklusjonen til Statens Havarikommisjon for Transport (SHT) etter at et Cessna A 185-propellfly, med Kjus bak spakene, fikk problemer under landing.Den ene vingen traff bakken først og flyet dreide 180 grader rundt, skriver Oppland Arbeiderblads nettutgave.Den tidligere alpinisten fikk privatflysertifikat to måneder før havariet og hadde 56 timer i lufta.Det var «flatt» lys på bakken da uhellet skjedde, og SHT mener at det burde vært plassert langt flere og tydeligere markeringer på bakken langsetter flystripen på Bygdin. SHT minner også om at det er flygeren som har ansvaret for at landinger kan skje trygt.I rapporten ber SHT Luftfartstilsynet om å vurdere utsendelse av en påminnelse om de utfordringer og farer som vinteroperasjoner innebærer.Lasse Kjus, som var alene i flyet, kom uskadd fra hendelsen. (©NTB)

Nyheter
Kultur