På sin egen hjemmeside opplyste tyskeren om den endelige avgjørelsen etter halvannen måned med usikre meldinger fra så vel Ferrari-teamet som apparatet rundt «Schumi».Hele tiden etter Felipe Massas alvorlige ulykke i Ungarn, som gjorde et Schumacher-comeback aktuelt, har legeundersøkelsen av nakkeskaden vært forbeholdet.Tirsdag ble drømmen om å få se den tidligere sjudobbelte verdensmesteren i kamp mot unge Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Jenson Button skrinlagt en gang for alle.- Nakkeskaden etter ulykken i februar viste seg fortsatt å være for utsatt til å tåle det ekstreme presset forårsaket av formel 1-kjøring. Jeg forsøkte alt for å gjøre et midlertidig comeback mulig. Dessverre lyktes det ikke, slo Michael Schumacher fast.40-åringen skulle etter planen erstatte Massa ut sesongen. Da tyskeren la opp i 2006, hadde han vunnet 91 løp på 250 starter.- Helsen har første prioritet. Det var en klar avtale jeg gjorde med Ferrari og min kone.Hvem Ferrari nå vil hente inn som erstatter for Massa, er ikke kjent. Neste VM-runde, den ellevte av 17 i år, finner sted i Valencia (Europas Grand Prix) 23. august.Finske Kimi Räikkönen er Ferrari-stallens førstefører. (©NTB)