Sveriges prinsesse Madeleine forlover seg med sin kjæreste Jonas Bergström.I en pressemelding fra det svenske hoffet heter det at kongen har gitt sitt samtykke, og at det i henhold til grunnloven også er innhentet samtykke fra regjeringen. Dato for bryllupet er ennå ikke fastsatt.Ifølge pressemeldingen skal paret møte pressen på Solliden slott på Öland tirsdag ettermiddag.Prinsesse Madeleine er det tredje og yngste barnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia og nummer tre i arverekkefølgen etter kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip.Etter eksamen fra videregående skole har hun tatt universitetseksamener i kunsthistorie, etnologi og moderne historie.Jonas Bergström (30) traff Madeleine gjennom felles kjente i 2002. Han tok juridisk embetseksamen i 2006 og arbeider ved det prestisjefylte advokatkontoret Vinge i Stockholm.Hans belevne væremåte sies å ha falt i smak hos kongeparet, og spesielt kongen sies å ha et varmt forhold til ham.