Ber staten om ekstreme beløp til fotball-EM

Norges Fotballforbund ber staten om et tilskudd på mellom 6,2 og 6,9 milliarder kroner til et eventuelt fotball-EM i Norge og Sverige i 2016.

Foto: Carlsberg
Kultur

Det var fotballpresident Sondre Kåfjord som onsdag overleverte Kultur- og kirkedepartementet det han kalte en invitasjon til dialog om statstilskudd.Kåfjord sa at de totale kostnadene forbundet med et sluttspill i fotball-EM om sju år er beregnet til mellom 8 og 8,5 milliarder kroner. Fotballforbundet skal selv ta 1,6 milliarder kroner av disse kostnadene.- Dialogen mellom departementet og fotballforbundet har pågått en stund allerede. Jeg er veldig entusiastisk til denne ideen, for det er verdens tredje største idrettsarrangement det er snakk om, sa Giske.Kulturministeren sa også at han er glad det er invitert til en dialog, slik at han ikke ble tvunget til å si ja eller nei.Da Kåfjord og co. i fotballforbundet overleverte invitasjonen til en dialog om statstilskuddet til kulturministeren onsdag ettermiddag ble det også fortalt at det allerede har vært kontakt mellom norske og svenske myndigheter om denne saken. (©NTB)

Nyheter
Politikk