Caster Semenyas trener trekker seg

Treneren til Caster Semenya, verdensmesteren på 800 meter for kvinner, trekker seg i protest mot det sørafrikanske friidrettsforbundet.

Sørafrikanske Caster Semenya - Foto: Scanpix
Kultur

Wilfred Daniels som også er landslagstrener, sier at 18 år gamle Semanya ble lurt til å avlegge en kjønnstest like før VM i Berlin. Hun trodde hun avla prøve for en vanlig dopingtest, men slik var det ikke.- Jeg bare måtte trekke meg etter å ha fått sakens fakta på bordet. Jeg kunne rett og slett ikke leve videre som om ingenting har skjedd etter det jeg vet i denne saken.- Det er rett og slett uholdbart at Det sørafrikanske friidrettsforbundet (ASA) lurte Semenya til å tro at hun skulle avgi en normal dopingprøve, når det vitterlig var prøver for en kjønnstest de tok, sier Daniels.Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) offentliggjorde rett etter 800 meterfinalen i VM at det hadde spurt om at det ble foretatt en kjønnstest av den unge 800 meterløperen som utklasset den etablerte verdenseliten og vant VM-gullet på Olympiastadion i Berlin.Daniels sier at hele saken er en «fornærmelse» for Semenya.- Hun har løpt fort og vært kjent i et par år allerede uten at noen har tatt hensyn til henne. Plutselig er hun på alles lepper etter å ha vunnet et VM-gull, sier Daniels.IAAF sier at forbundet aldri har beskyldt Caster Semenya for bevisst juks, men det er mistanke om at hun kan være et sjeldent medisinsk tilfelle som gir henne urettferdige fordeler.Foreløpig har ikke IAAF offentliggjort resultatet av de testene som er tatt av Semenya. (©NTB)

Nyheter
Kultur