Fotball-EM: Norge slått ut

En strålende norsk førsteomgang og Isabell Herlovsens ledermål var ikke nok.

Landslaget i fotball. F.v. Erika Skarbø, Lene Mykjåland, Lindy Melissa Wiik og Solveig Gulbrandsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
Kultur

Tyskland tok seg til EM-finale med 3-1-seier.Innbytterne Simone Laudehr og Céline Okoyino da Mbabi vendte kampen med to raske mål i en annenomgang Tyskland dominerte, men Norges innbytter Cecilie Pedersen var ikke langt fra å gi Norge utligning med en ny avslutning fra øverste hylle i det 71. minutt.Norge ga storfavoritten tøffere kamp om finaleplassen enn noen ville trodd før turneringen startet, og iallfall etter utklassingen i åpningskampen. I en omgang var Norge det beste laget og burde ledet med mer enn det målet Herlovsen nikket inn på hjørnespark fra Ingvild Stensland i det 10. minutt. Blant annet skjøt Lene Storløkken i stolpen da hun hadde 2-0 på foten etter et nytt hjørnespark.Tyskland brukte alle sine bytter i løpet av den første timen og ble reddet av dem. Simone Laudehr, som kom inn for skadde Linda Bresonik rett før pause, utlignet i det 59. minutt da hun snek seg inn på lengste stolpe og omsatte Melanie Behringers crossball i scoring.Da Behringer slo sin målgivende pasning, sto Fatmire Bajramaj klar til å erstatte henne. Tyskerne ventet akkurat lenge nok med byttet.Bare to minutter senere var storfavoritten i ledelse. Célia Okoyino da Mbabi, som ble byttet inn ved pause, slo Camilla Huse i lufta på Laudehrs innlegg, og ballen snek seg inn ved stolpen. I tredje overtidsminutt ble Bajramaj tredje innbytter på scoringslisten.Det var nok til at Tyskland tok sin 18. seier på rad i EM-sluttspill, men få av de 17 foregående har sittet så langt inne som semifinaleseieren i Helsingfors gjorde da Norge kjørte kampen i første omgang.Uten klippen

Nyheter
Kultur