Knuste kjepphøye svensker

Svenskene trodde de skulle knuse Norges fotballjenter i EM-kvartfinalen, men tente dem i stedet til dåd. Med 3-1-seier sikret de norske medaljer.

Foto: Scanpix
Kultur

- Takk til Sverige! De fyrte oss opp utrolig med alt de sa før kampen. Klart at det hjalp oss, sa Elise Thorsnes, som scoret det første målet. Anneli Giske og Cecilie Pedersen fulgte opp med hver sin scoring og ga landslagssjef Bjarne Berntsen gledesfnatt på sidelinjen.Tyskland, som har vunnet EM-gull fire ganger på rad, venter i semifinalen mandag, men skal få slite hardt for finaleplassen om Norge greier å gjenskape fredagens prestasjon.Berntsens lag reiste nederlagstippet til Finland, men kjempet seg gjennom gruppespillet og valgte perfekt tidspunkt til å ta fram storspillet. Svensker med EM-gull i blikket ble sendt hodestups ut av mesterskapet. Norge hadde riktig nok alt som var av marginer med seg. Sverige hadde tre avslutninger i målstengene.- Det var som de ikke kunne score på oss, sa Solveig Gulbrandsen.Berntsen traff med sine disposisjoner igjen. Det høye presset fra start gjorde svenskene usikre og hjalp de norske å spille på seg selvtillit.- Jeg tror ikke noen kan klage på noe av det vi presterte i dag, sa Berntsen.

Nyheter
Kultur