Motsatt Nordlie-effekt for Kongsvinger

Kongsvinger slo til uten Tom Nordlie.

Foto: Scanpix
Kultur

Kongsvinger trengte ikke Tom Nordlie for å slå Alta. Hjemmelaget snudde 1-2 i pause til 4-2 til slutt. Dermed ligger klubben à poeng med Sogndal på tabelltoppen.Magnus Sylling Olsen scoret to av målene og sa til NRK etter kampen at han hadde hatt det moro.Heller ikke vikarierende trener Øyvind Eide var misfornøyd, naturlig nok. Han steppet inn på kort varsel da Tom Nordlie plutselig stakk til Fredrikstad i slutten av forrige uke.- Det var en fryd å se laget spille i dag, sa Eide etter kampen. Han la ikke skjul på at han kan tenke seg å trene laget videre.Alta var i ledelsen to ganger i løpet av de første 45 minuttene, men det ble ikke med flere scoringer enn de Yaw Ihle Amankwah og Vegard Braaten (på straffe) satte inn før pause.Mellom Alta-scoringene utlignet Sylling Olsen, og samme mann gjorde 2-2 tre minutter ut i annen omgang.I oppløsningDa gikk Alta litt i oppløsning, og det var helt fortjent da Jonas Johansen ga hjemmelaget ledelsen på straffe etter nøyaktig en times spill.Randall Brenes fastsatte sluttresultatet til 4-2 to minutter på overtid, og da var det virkelig liv i de vel 1600 tilskuerne på Gjemselund.- Vi gikk litt i oppløsning i annen omgang, og da hadde vi til og med en spiller mer på banen. Det er skuffende, medga Alta-trener Åsmund Bjørkan i følge glomdalen.no.Det var Kongsvinger-forsvarer Andreas Moen som måtte forlate banen snaue ti minutter før pause etter en takling som ikke bare ga straffespark til gjestene, men også direkte rødt kort. Mange mente det var vel hardt dømt.Nå ligger Kongsvinger à poeng med Sogndal på toppen av tabellen i 1. divisjon, men Sogndal har litt bedre målforskjell. (©NTB)

Nyheter
Kultur