Svensk langrenn satser på egen flytransport

Svenske langrennsløpere håper å få et forsprang på konkurrentene kommende vinter gjennom å satse på egen flytransport.

Langrenn. Foto: Scanpix

I fjor slo de svenske langrennsløperne til med en egen smurningsbuss som flere land har utviklet videre i år, blant annet Norge.Nå går svenskene et skritt videre. Til svært mange av stedene der det skal arrangeres verdenscup til vinteren, satser de svenske langrennsløperne på eget charterfly. De mener den tidsbesparelsen de oppnår vil gi dem en fordel i konkurransene.Flyet vil bli tatt i bruk i forbindelse med verdenscupåpningen på Beitostølen, og også til rennene i finske Kuusamo kommer svenskene til å satse på egen flytransport.- Reisedager er noe man forsøker å få bort, for det går ut over trening og forberedelser til konkurranser, sier Emil Jönsson, som mener at også risikoen for å pådra seg sykdommer vil bli mindre med egen flytransport. (©NTB)