Allerede mandag spilles de første partiene.Lørdag overtok den norske 18-åringen førsteplassen på den uoffisielle verdensrankingen etter at han vant det siste partiet i Tal Memorial mot ungareren Peter Leko.Carlsen har slitt med sykdom den siste tiden, men han skal være på bedringens vei og klar til innsats i VM i lynsjakk.VM spilles med 20 av verdens aller beste spillere. De spiller mot hverandre to ganger. Det betyr 38 kamper for Carlsen i løpet av tre hektiske dager i Moskva.
Full fart
Carlsen har vist at han er en knallsterk lynsjakk-spiller, og regnes naturligvis i favorittsjiktet.Tittelforsvarer er Leinier Dominguez Perez fra Cuba, mens Alexander Gristsjuk fra Russland også regnes blant de store innen lynsjakk.- Hvis Magnus spiller som han gjør nå, blir han veldig vanskelig å slå, sier Per Ofstad, norsk delegat i ECU (Det europeiske sjakkforbundet) til NTB.Ofstad sier at det ikke rent sjelden skjer overraskelser i lynsjakk.- Det er ikke alltid gitt at en maratonløper skal slå de som er spesialister på 100 meter, sier Ofstad med sin lune humor. Med det mener han at Carlsen og Co. vanligvis holder seg til standardturneringer med rikelig betenkningstid. I lynsjakk har hver spiller fem minutter betenkningstid per parti.- Da går det unna, lover Ofstad. (©NTB)