Molde har lenge vært storebror i fotballfylket i Møre og Romsdal. Det er de fortsatt, selv
. Først og fremst viser Tippeliga-tabellen at Molde kom på 2. plass og Aalesund på 13. plass. Blåtrøyene vant greit mot Aalesund i begge seriekampene, og har spilt den flotteste fotballen i år.Videre vil det bli lenge til Aalesund kan skilte med fem cupfinaler og syv 2. plasser i toppdivisjonen.Det Molde har å skilte med er cupgullene fra 1994 og 2005. Bevisstheten om at de er storebror skinte også klart igjennom i uttalelsene fra Molde-leiren før kampen. Det var kampen ingen i Molde trodde de kunne tape. Lokalavisen Romsdals Budstikke kunne bare se for seg to mulige scenarier hvor Aalesund kunne vinne. Begge besto av ufattelige mengder flaks, kombinert med alle mann i forsvar.- Enten får Aalesund en tidlig scoring etter at ballen har truffet hodet til Tor Hogne Aarøy - og legger seg bakpå resten av søndagen. Eller så treffer luringen Kjetil Rekdal så perfekt med taktikken at Aalesund kontrer inn et ufortjent seiersmål, mens frustrerte Molde-spillere står i kø for å bomme foran det andre målet, het det på kommentatorplass før kampen.Nå vil noen hevde at Aalesund hadde flaks med et par dommeravgjørelser, men vi vil blant annet påstå at Molde var heldige som fikk avslutte kampen med 11 mann. I Spor, fylkesmagasinet for Møre og Romsdal som kom ut i forbindelse med cupfinalen, ble veteranene Daniel Berg Hestad og Tor Hogne Aarøy spurt om hvilken spiller hos motstanderen de helst hadde sett på sitt lag. "Mame Biram Diuof", svarte Aarøy. Mens Berg Hestad svarte:- Ingen. Det er ikke noen på Aalesund som kunne gått inn i vår førsteellever som forsterkning.Pappa Stein Olav, mannen med flest Molde-kamper, sa noe av det samme da lokalavisen spurte hvorfor Molde kom til å vinne finalen.Slike uttalelser gir fallhøyde hvis det skjærer seg, og junior hadde følgende på hjertet til Romsdals Budstikkes nettutgave etter kampen:- Det er surt og bittert. Det kan ikke bli mye verre enn dette. Det er skuffende at vi, som er i overtall, ser slitnere ut enn Aalesund. Dette er uten tvil min største nedtur på fotballbanen, sa Berg Hestad.