Mener Frankrike skulle ha byttet trener etter EM

Aime Jacquet, fransk landslagstrener fra 1994 til 1998, mener Raymond Domenech burde vært skiftet ut etter EM-floppen i 2008.

Foto: Scanpix
Kultur

Domenech ble ansatt som fransk trener i 2004, men kom under press etter at Frankrike ble slått ut av EM etter gruppespillet i 2008. Presset mot landslagssjefen har økt ytterligere etter den kontroversielle seieren over Irland i omspillet til VM-sluttspillet neste år.- Fire år, det er mer enn nok, sier Jacquet som avsluttet sin karriere som fransk landslagstrener i fotball med VM-gullet på hjemmebane i 1998.- Etter mer enn fire år i en slik jobb, blir det rett og slett for tøft. Det er for mange ting som gjør at det blir vanskelig å gjøre en skikkelig og korrekt jobb, mener Aime Jacquet. Han gir disse uttalelsene til magasinet France Football.Den gamle treneren mener det franske fotballforbundet burde ha vernet Domenech mot seg selv og ikke forlenget kontrakten hans i 2008, uansett hva Domenech selv mente og ville.- En trener må dømmes ut fra de resultatene han oppnår med laget, og om han klarer å komme seg helskinnet gjennom kvalifiseringene. Men det bør også legges vekt på den stilen laget har og det systemet, eller mangel på system, det er snakk om, sier Jacquet som lar det skinne klart gjennom at han ikke har så mye til overs for Raymond Domenech som fransk landslagstrener. (©NTB)

Nyheter
Kultur