Raser mot reklame for forbudte tjenester

Utenlandske aktører gir det norske folk gratis innhold på nettet. Nå raser TV 2 mot det de kaller markedsføring av forbudte tjenester.

Foto: Scanpix
Kultur

Utenlandske spillselskaper sender internasjonal toppfotball gratis på nettet. Norske markedsføringslover strekke ikke til, skriver VG.I helgen ble blant annet storkampen i Spania mellom Barcelona og Real Madrid streamet gratis på nettet for registrerte spillselskapkunder.Lotteritilsynet følger med, men kan ikke hindre sendingene.- Vi er imidlertid i stand til å bremse det, blant annet den markedsføringen som foregår her i Norge, sier seniorrådgiver Trude Felde.Hun viser til en ny lov som for tiden er til behandling i departementet. Den dreier seg om stans av pengestrømmer - både gevinster og innsatser fra og til utenlandske spillselskaper - inn og ut av Norge.- For meg er dette ren markedsføring for noe vi har forbud mot i Norge. Det er en fordekt måte å utnytte et forbud på, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til VG.Blant annet har TV 2 mistet nettrettighetene for spansk fotball til Unibet.- Vårt tilbud er bredere enn hos de fleste andre TV-aktører. Eksempelvis må norske TV-seere i dag betale, enten på Canalplus eller på TV 2 Sport, for å se mange av de kampene vi sender gratis, sier Unibets kampanjesjef Kjell Hanssen. (©NTB)

Nyheter
Kultur