Aambø frykter ikke profflag før OL

Toppidrettssjef Jarle Aambø frykter ikke at skøytelandslaget kan splittes av den interne uroen foran OL i Vancouver om en snau måned.

Håvard Bøkko. Foto: Scanpix.
Kultur

I langrenn har flere utøvere valgt å bryte ut av landslaget, og skøytelandslagets tidligere trener Peter Mueller har varslet at han ønsker å starte et nytt skøyteprofflag med søsknene Håvard og Hege Bøkko som to av løperne.Ifølge amerikaneren skal det ses nærmere på prosjektet etter OL, men vedvarende uro rundt skøytelandslaget har ført til spekulasjoner om at profflaget kan bli en realitet allerede før mesterskapet.Aambø er imidlertid trygg på at alle de norske landslagsløperne forblir nettopp landslagsløpere til etter lekene i Vancouver.Ifølge toppidrettssjefen har samtlige av de norske skøyteløperne forsikret ham om at de forblir på landslaget til mesterskapet starter.- Alle sammen har sagt at de skal være med på landslagets forberedelser og precampen før OL, sier Aambø til NTB.Han vil ikke snakke om hva som eventuelt kan skje i etterkant av mesterskapet i Canada.

Nyheter
Kultur