United-gjelden ble overtegnet

Manchester United fikk ingen problemer med verken å refinansiere gjelden eller å ta tabelltoppen.

Manchester Uniteds supertalent, Federico Macheda - her feirende med Rooney og Neville - Foto: AP
Kultur

Mange tvilte på om Manchester United ville klare å lokke nok investorer til å tegne obligasjoner for å refinansiere sin massive gjeld, men før helgen kunne klubben annonsere at obligasjonsutstedelsen var overtegnet.United har hentet 504 millioner pund (drøyt 4,7 milliarder kroner), og pengene skal gå til å betale ned mesteparten av dagens banklån på 509 millioner pund. I tillegg kan de, ifølge Sky Sports, hjelpe Glazer-familien i å håndtere gjelden på tilsammen 202 millioner pund til to amerikanske hedgefond.På disse lånene løper en årlig rente på over 14 prosent, men renter er ikke betalt siden 2006.Årlige renteutgifter på de nye obligasjonene, som løper til 2017, vil bli 45 millioner pund - mot 41 millioner pund for banklånene.Les mer om United-gjelden her.United til toppsUnited vant for øvrig 4-0 hjemme mot Hull i går, og gikk dermed til topps i Premier League. United er to poeng foran Arsenal og Chelsea, men har hhv. én og to kamper mer spilt enn de to.Wayne Rooney sørget for alle Uniteds mål, og er nå oppe i 19 ligamål denne sesongen. Han leder dermed med fem mål på tre mann: Darren Bent, Didier Drogba og Jermaine Defoe.

Nyheter
Næringsliv