Fiasko-OL

IOK i daglige krisemøter.

Kultur

Den internasjonale olympiske komite er i regelmessige krisemøter, som følge av de mange problemene under OL i Vancouver. Den mest tragiske hendelsen skjedde på bob-banen, da Nodar Kumaritashvili gikk av med døden under ake-trening sist søndag.Det har også vært problemer med grafikken på skirenn, feil ved tenningen av OL-ilden, feil på jaktstart-utsendelse, feil på prepping av skøytebanen og elendig sikring av alpinbakken.Alt om OL i Vancouver- Det er alt for mange barnesykdommer som arrangørene må ordne opp i, sier IOKs Gerhard Heiberg til svenske Aftonbladet.I tillegg til det tragiske dødsfallet i bob-banen, får OL-arrangørene i Vancouver kritikk for en rekke svakheter i planleggingen, sist med de ekstreme fallene til Petra Majdic og Dominique Gisin. Mens Majdic falt baklengs ned tre meter, skled Gisin hele 60 meter ned alpinanlegget.- Vi kan ikke leve med disse feilene. Vi har møter hver dag der vi går gjennom alle feilene som arrangørene må fikse, sier Heiberg til avisen.Hedret på åpningsseremonienStarten på den store OL-festen ble overskygget av et tragisk dødsfall. Under åpningsseremonien ble den georgiske akeren Nodar Kumaritashvili hedret av 60.000 tilskuere, utøvere og ledere, ifølge NTB.Samtidig har canadiske myndigheter innledet en offisiell gransking av omstendighetene rundt Kumaritashvilis død.Sørgende vintersportsfans har laget et provisorisk alter for å hedre Kumaritashvili.Noen timer etter at 21-åringen døde, var det tent lys og lagt ned blomster rundt et bilde av den unge georgeren på en plass i Whistler. På bildet var det skrevet «Til minne om Nodar Kumaritashvili. Måtte han hvile i fred».

Nyheter
Kultur