Kondomboom i fotball-VM

Sør-Afrika har flest HIV-tilfeller av alle land i verden, og prevensjonsmidler vil bli tilgjengelig for alle.

Foto: Scanpix
Kultur

VM-komiteen vil øke kondomforsyningene i forbindelse med mesterskapet i Sør-Afrika til sommeren.- Et stort antall personer kommer til landet. Vi vil oppleve en stor festånd, og behovet for ting som for eksempel kondomer vil kunne være større enn vanlig, sier helseansvarlig Victor Ramathesele i organisasjonskomiteen for fotball-VM i 2010.Han forsikrer om at komiteen har iverksatt tiltak som skal sikre at kondomleveransen til arrangørbyene vil bli økt.Leder av FIFAs helsekomité, Michel D'Hooghe, sier at de har en målrettet satsning for å forebygge aids, så vel som malaria og tuberkulose.- I ethvert FIFA-arrangement er vi bevisste på å opplyse om farene i arrangørlandet når vi sender ut informasjon, ikke bare i Sør-Afrika. Dog kan det kanskje være større fare her, men vi må være forsiktige over alt i verden, sier han.5,7 millioner av Sør-Afrikas innbyggere er bærere av HIV-viruset, ifølge FN. (©NTB)

Nyheter
Kultur