19-åring sendte milliard-laget på hodet ut

Lagets hemningsløse spillerkjøp hjalp ikke. For sjette år på rad røk superstjernen ut før kvartfinalen i mesterligaen. En 19-åring sørget for det.

Publisert 11. mars 2010 kl. 08.33
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord
Real Madrids Royston Drenthe fortviler - Foto: Scanpix

hemningsløse spillerkjøp sist sommer hadde ikke ønsket effekt. For sjette år på rad røk laget ut før kvartfinalen i mesterligaen.Cristiano Ronaldo ble verdens dyreste spiller da Real Madrid hentet ham fra Manchester United. Andre stjerner bidro til at regningen for å styrke stallen til denne sesongen ble på et par milliarder kroner.Real Madrid plukket stjerner fra alle de tre andre klubbene som spilte mesterliga onsdag. Kaka ble hentet fra Milan og Karim Benzema fra Lyon.Oppdraget var å hjelpe Real Madrid tilbake til den europeiske fotballtronen via mesterligafinale hjemme på Santiago Bernabeu i mai. Det mislyktes da Lyon greide 1-1 i Spania. Miralem Pjanics utligning sendte Lyon til kvartfinale.- Dette var en stor prestasjon. Vi var ille ute i første omgang, men hatten av for spillerne som ga alt i kveld. Vi var strålende i annen omgang, og jeg synes vi fortjente dette, sa Lyon-trener Claude Puel.SløsteLyon vant første kamp 1-0, men Ronaldo utlignet den ledelsen med sin scoring allerede i det sjette minutt. Guti spilte fram portugiseren, som løp fra Lyon-stopper Cris og scoret mellom beina på keeper Hugo Lloris. Da så det lyst ut for Real Madrid.Hjemmelaget skapte store sjanser til å øke ledelsen før pause. Gonzalo Higuain skjøt i stolpen på åpent mål i det 26. minutt, mens Lloris reddet andre sjanser.- Dette viser igjen at vi ikke greier å punktere kamper vi dominerer. Vi må bli mer et lag, ikke bare enkeltspillere, sa Guti.Klar taleLyon-trener Puel var misfornøyd med første omgang og ga spillerne klar beskjed i pausen. Laget hans hevdet seg mye bedre etter pause, og et kvarter før slutt avsluttet 19-årige Pjanic et fint angrep med scoring.Bortemålet betydde at Real Madrid måtte score to ganger for å gå videre. Tross hardt press i sluttminuttene ble den oppgaven for stor.Mesterligafiaskoen betyr at Manuel Pellegrini sitter utrygt som Real Madrid-trener. Årets lag ble satt sammen nettopp for å kunne vinne mesterligaen på egen stadion, og da er det ikke godt nok å ryke ut allerede i åttedelsfinalen. (©NTB)