ABBA i Hall of Fame

ABBA har omsider blitt innlemmet i rockens Hall of Fame.

ABBA. Foto: Scanpix

Under en seremoni mandag kveld ble Sveriges mest framgangsrike band en del av rockens høyadel, sammen med blant andre The Hollies og Genesis.Høytideligheten fant sted på det ærverdige hotellet Waldorf Astoria i New York. Selve Hall of Fame ligger imidlertid i Cleveland i Ohio.500 rockeeksperter hadde stemt fram de nyeste medlemmene i den celebre klubben, der også pønkpionerene Stooges og reggaelegenden Jimmy Cliff nå inngår.Sjefen for Rock'n Roll Hall of Fame Foundation, Joel Peresman, avfeide alle innvendinger mot at ABBA ble tatt opp i det eksklusive selskapet ved å slå fast at det svenske bandet og de øvrige nyinnvalgte «representerer et viktig tverrsnitt av artister».Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson representerte ABBA under seremonien natt til tirsdag norsk tid.Benny Andersson satte seg ned ved pianoet mens Grammy-vinneren Faith Hill gjorde en gjesteopptreden med ABBA-hiten «The Winner Takes it All». (©NTB)