Andresen kritisk til serieoppsettet

Vålerenga må i aksjon på nylagt Ullevaal-gressteppe, mens Stabæks hall står ubrukt i seriestarten. Det irriterer Martin Andresen.

Vålerengas manager Martin Andresen (t.h.) og trener Tor Ole Skullerud (sittende t.v.) - Foto: Scanpix

- Det at vi spiller på hjemmebane når vi har lagt nytt gress på Ullevaal, mens på Fornebu hvor de har eneste arena med tak, står det tomt. Det finnes det ikke mening i. En må bruke hodet litt der, så går dette fint, sier Andresen til NTB om den rekordtidlige fotballstarten.Vålerenga åpner hjemme på Ullevaal mot Viking mandag, mens Stabæk tar turen til Skien for bortekamp mot Odd.- Jeg tror tidlig sesongstart er kommet for å bli. De første kampene som spilles bør primært gå på kunstgress. Det bør de klare. De hjemmekampene som skal gå på gress tidlig, bør gå på Vestlandet for de har et annet klima, sier Andresen.Dagen før VIF innleder sesongen er det tradisjonsrikt renn i nye Holmenkollen. Det sier litt om hvor tidlig den norske eliteserien spilles i gang. Det er kanskje ikke helt uten grunn at Andresen kunne tenke seg åpning borte fra nasjonalarenaen. For fjorårets sesong var trist lesning hva hjemmeform gjelder. Kun 6 av 15 kamper på Ullevaal endte med Vålerenga-seier. Hele sju kamper endte med nederlag. Totalt 20 poeng var det samme som nedrykkslaget Bodø/Glimt. Bare jumbo Lyn (10 poeng) var dårligere.