Bjørgen vant, Northug slått i spurten

Marit Bjørgen vant verdenscupsprinten i Drammen, men Petter Northug tapte spurten for en svenske.

Marit Bjørgen tok gullmedalje i kvinnenes skiathlon i langrenn i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Marit Bjørgen vant kvinnenes verdenscupsprint i klassisk stil torsdag. Verdenscupleder Justyna Kowalczyk falt i finalen.Bjørgen vant foran de to finske løperne Aina-Kaisa Saarinen og Pirjo Muranen.Karianne Bjellånes tok femteplassen. Det var Marit Bjørgens 34. verdenscupseier i karrieren.Den polske verdenscuplederen var Bjørgens nærmeste utfordrer, men falt og brakk staven i siste halvdel av finalen i en duell med den norske løperen.Jönsson slo Northug Svenske Emil Jönsson vant mennenes verdenscupsprint i klassisk stil. Petter Northug ble nummer to.Dermed økte Northug verdenscupledelsen sin til Lukas Bauer med 80 poeng. Amerikanske Andrew Newell ble nummer tre, mens Eirik Brandsdal tok fjerdeplassen.Det er første gang at det har blitt utenlandsk seier på sprinten i Drammen.- Det ble tøft for meg. Dette var den første hardøkta jeg har hatt siden femmila i OL. Jeg var sjanseløp på Jönsson i diagonalgang på oppløpet. Jeg hadde hatt sjanse på å ta ham med et flatt oppløp, men i diagonal er jeg altfor treg, sa Petter Northug til NRK. (©NTB)