Det holdt ikke for Jansrud

Kjetil Jansrud kjørte bra, men det holdt ikke helt i verdenscupfinalen i storslalåm fredag. Sølvvinneren fra OL endte på 6.-plass.

Kjetil Jansrud. Foto: Scanpix

- Jeg synes kjøringen min var bra, men det holdt ikke helt. Det var litt smårusk å trekke for i begge omgangene, sa Kjetil Jansrud til NTB etter at verdenscupsesongen var over for hans del.- Jeg skal ikke nekte for at det var litt røft å kjøre her, og jeg vil vel også si at det var ei litt rar løype, mente Jansrud som lå på 4.-plass etter første omgang.Han var 0,76 sekund bak vinneren Carlo Janka i mål. Samtidig som sveitseren vant fredagens storslalåmfinale, sikret han seg også seieren i den totale verdenscupen, selv om det gjenstår ett renn å kjøre. Benjamin Raich som ligger på andreplass, er over 100 poeng bak og kan ikke ta igjen Janka i lørdagens slalåmrenn. Det er også klart at Didier Cuche tar tredjeplassen i den totale cupen i år.- Det var fint å få denne gjennomkjøringen i storslalåmtraseen her med tanke på at vi skal kjøre VM i den samme løypa neste år, mente Jansrud som heller ikke la skjul på at han synes det skal bli godt å få roet seg ned litt nå.Riktignok skal han kjøre NM i Narvik allerede kommende uke, men der er ikke presset og stresset like stort som i verdenscupen.- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med den sesongen jeg nettopp har avsluttet. Jeg kunne selvsagt godt ha tenkt meg en seier i verdenscupen, men det gikk ikke, så den får jeg ta til neste år i stredet, sa Jansrud til NTB.