Fansen svikter frossen seriestart

Eliteseriestart i mars gir ingen publikumssuksess. Snøbyger og kuldegrader påfører fotballklubbene milliontap.

Anders Lindegaard (tv) og Tor Hogne Aarøy (th) jubler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Men Norges Fotballforbund (NFF) står bom fast på at serieåpning i mars også hører framtiden til.- Jeg er ganske sikker på at vi vil fortsette med serieåpninger i mars. Vi er nødt til å bli med på internasjonal fotballs premisser for at klubbene våre skal hevde seg ute i Europa, sier arrangementssjef Dag Vestlund i NTB.Publikums- og TV-tallene fra årets første eliteserierunde bekrefter at forsøk på fotballfest før skisporene i Holmenkollen er smeltet, ikke faller helt i smak. Siden rekordåret i 2008, da serieåpningen i eliteserien ble besøkt av gjennomsnittlig over 12.000 mennesker, har pilen pekt nedover. Årets åpningsfest lokket i snitt det færreste antallet mennesker til arenaene siden 2006.Gjennomsnittstallene for besøkende i første runde gikk ned med henholdsvis 3527 (i fjor) og 3682 (i år). Men 2008-tallene fikk ekstra god hjelp av trofast hjemmepublikum i Bergen, Trondheim, Stavanger, Oslo og på Lillestrøm.- Det er blitt ramaskrik over rekordtidlig serieåpning i år, men vi var tross alt bare én dag tidligere ute enn i fjor. Alle kampene i serieåpningen ble gjennomført under gode og trygge forhold. Eneste problem i så måte var snøværet i Molde, men vi opplevde snøvær også midt i mai senest for to år siden, hevder Vestlund.