Flere vurderer dyre båtvalg

- Nå virker det som folk har fått mer tro på egen økonomi igjen, sier Odd Doknæs, salgssjef for båt i Finn.

Publisert 14. mars 2010 kl. 00.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
Båthavn - Foto: Scanpix

Nordmenn vurderer dyrere og større båter enn i fjor, viser ny undersøkelse fra Finn.- Finanskrisen gjorde at folk ble mer nøkterne. Nå virker det som at de har fått mer tro på sin egen økonomi igjen. Jobbsikkerheten er dessuten større, og renten har holdt seg stabil, sier Odd Doknæs, salgssjef for båt i Finn.Undersøkelsen ser på nordmenns planer om å kjøpe båt, og har 500 respondenter. 55 prosent har tenkt på å kjøpe båt.15 prosent av respondentene vurderer båter over én million kroner, mot 10 prosent på samme tid i fjor.Videre er det litt flere som planlegger å kjøpe stor båt.21 prosent sier de har tenkt å kjøpe en båt på mellom 33 og 50 fot, mot 19 prosent i fjor. Det er også flere som ser på nye båter i tillegg til brukte - 34 prosent sammenlignet med 30 prosent i 2009.- Totalt gir dette en pekepinn på at dyre båtvalg er mer aktuelt for folk i år, sier Doknæs.Han understreker at over halvparten - i år som i fjor - er mest interessert i båter i prisklassen opp til 350.000 kroner, men at andelen er noe lavere nå. Drømmebåten er riktignok en cabincruiser, etterfulgt av daycruiser.Undersøkelsen er gjennomført blant brukerne på Finn båt.