Foreslår 70 millioner i statstilskudd til sjakk-OL

Regjeringen foreslo fredag at det skal bevilges 70 millioner kroner i statstilskudd til sjakk-OL dersom Tromsø tildeles arrangementet i 2014.

Verdensmester i sjakk for kvinner fra 2008, Alexandra Kosteniuk

Verdenssjakkforbundet FIDE skal avgjøre hvem som skal få arrangementet i september-oktober når organisasjonen avholder sin kongress i Khanty-Mansyisk i Russland. Det andre søkerlandene blir trolig Bulgaria og Kina.Statsgarantien blir gitt til Sjakk Tromsø 2014 AS, som er opprettet av Tromsø kommune og Norges Sjakkforbund.Sjakk-OL arrangeres hvert andre år og er et av verdens største idrettsarrangementer. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at et sjakk-OL kan bli et verdifullt signalarrangement i profileringen av Tromsø og regionen. (©NTB)