Fotballonkel steinrik på grus

I morgen er Kongsvinger tilbake i Tippeligaen. I kulissene står mannen som har et stort hjerte for den lokale fotballklubben.

Kongsvinger. Foto: Scanpix

- Vi har masse å takke Roy Holth for. Han har gjort en formidabel innsats for klubben i mange år. Det spesielle ved ham er at han har bidratt like mye hele veien. Han var med da vi var i 2. divisjon og han er med nå, sier Patrick Holtet - Kongsvingers administrerende altmuligmann - ifølge Finansavisen.Roy Holth er styreleder og storeier i KB Gruppen, et konsern som samlet omsetter for oppunder tre milliarder kroner årlig. Kapital anslo formuen til Holth å være 980 millioner kroner i fjor.Det gode resultatet som snart legges frem for 2009 skulle tilsi at Holth nå har passert milliarden, skriver avisen.Over en åtteårsperiode fikk Holth selv fart på blodpumpa som A-lagsspiller på Kongsvinger. Fra 1978 til 1986 spilte han høyreback og i årene 1983, 1984 og 1985 var Kongsvinger i Tippeligaen.Les mer i dagens utgave av Finansavisen.