Fotballspiller dømt for voldtekt

Kvinnen hevder hun sov og våknet av at noen hadde sex med henne.

Foto: Scanpix

Fotballspilleren Yannick Bapupa, som spiller for allsvenskaklubben Kalmar, er dømt til to års fengsel for voldtekt. Bapupa fikk dommen i Nedre Norrland hovrett fredag. Han har erkjent at han 14. november i fjor hadde sex med en 18 år gammel kvinne på en fest i en leilighet i Gävle. Bapupa har hevdet at samleiet var frivillig, men kvinnen har sagt at hun sov og våknet av at noen hadde sex med henne.Overgrepet vurderes imidlertid ikke som grovt fordi det ikke var vold eller andre forulempende innslag inne i bildet. Aktor krevde at Bapupa skulle utvises fra Sverige, men dette ble avslått av retten.Bapupa var blitt frikjent i tingsretten, som mente at kvinnen hadde gitt motstridende forklaringer under retten, men frikjennelsen ble anket av aktoratet.27-åringen gikk fra Gefle til Kalmar foran årets sesong. Midtbanespilleren kommer fra Kongo, men har spilt i Sverige siden 2002. (©NTB)